Založ si blog

Otvorene o islamizácii III – paraziti

Nie, nechcem písať o imigrantoch ako o parazitoch.

Chcem opísať moje skúsenosti s parazitmi, ktorí pochopili utečeneckú vlnu ako výzvu na svoje zbohatnutie. Bez morálky a škrupúľ. To, že do Európy počas dvoch rokov náhle a bez pozvania prišlo skoro dva milióny utečencov je fakt, ktorý je všeobecne známy. Aj to, že ich príde ešte viac a to aj v podobe ich rodinných príslušníkov. Postupom času sa určite podarí tých, ktorí na azyl nemajú nárok, deportovať. S tými, ktorí ostanú, sa však musíme naučiť žiť a pracovať. Niekto však musí vymyslieť plán, ktorý ich naučí rešpektovať naše pravidlá a morálku a nás zbaví strachu, ktorý z nich máme. Ešte predtým by sme sa však mali vysporiadať s parazitmi, ktorí svoju existenciu založili na zdieraní a nevedomosti utečencov. A je úplne jedno, či šmejdi fungujú na nadnárodnej či lokálnej úrovni. Skúste si predstaviť, že prídete do neznámej krajiny, neovládate jazyk, nerozumiete jej pravidlám a kultúrnym zvyklostiam a máte len odhodlanie či zúfalstvo tam ostať.

Úvodné vítanie rozosmiatymi tínedžerkami s plyšákmi v náručí skončilo a štát sa postaral o ubytovanie,  neprimerane vysoké sociálne dávky a zahájenie integračného procesu v podobe jazykových kurzov. Všetko by bolo v poriadku, ak by sa do tohto nevniesol chaos. Nedostatok ubytovacích zariadení, problém s jazykovými školami, s lektormi nemeckého jazyka ovládajúcimi aj materinský jazyk utečencov a neschopnosť štátnych úradníkov začleniť ich do pracovného procesu. Jedine peňazí vyčlenených na tieto projekty bolo dosť. Príležitosti sa však chopili paraziti a krvácajúci sociálny systém v Rakúsku dostával rany zo všetkých strán. Rád by som uviedol niekoľko príkladov.

1.

V r. 2015 ako reakcia na utečeneckú krízu bol vo Viedni prijatý zákon, ktorý stanovil pre každé mesto či obec percentuálne kvôty na ubytovanie azylantov. V prípade, ak sa miesto pre nich nenašlo, mesto či obec bolo povinné zaplatiť za neubytovanie. Prísny zákon pre starostov, ktorí nemali voľné priestory. Šance sa však chopili paraziti, ktorí ponúkli pomocnú ruku. Poskupovali resp. prenajali si rôzne nevyužívané staré objekty, často maštale či výrobné haly, naoko ich zrekonštruovali, pripravili na provizórne bývanie a ponúkli starostom. Všetci boli spokojní. Starostovia splnili literu zákona, majitelia inkasovali za jedného azylanta 800 eur mesačne a štát zariadil, aby mali kde bývať.

2.

Ovládanie jazyka hostiteľskej krajiny je prvým krokom k úspešnej integrácii. Všeobecne platná poučka. Pri takom množstve ľudí však ťažko splniteľná. Znova je tu rovnaký problém. Nedostatok jazykových škôl a lektorov, vyvažuje  veľká motivácia v podobe štátnej investície. Základný trojmesačný jazykový kurz stojí cca 500 eur. Riešenie našli súkromné jazykové školy, ktoré v snahe získať maximum študentov využívali na výučbu často nevyhovujúce priestory a nekvalifikovaný personál. Výsledkom tejto improvizácie sú azylanti, ktorí nakoniec nezvládnu ani úvodný kurz. To však „nevadí“, pretože štát zaplatí opakovane a vysvetlí sa to tak, že nemčina je veľmi ťažká.

3.

Mobil je súčasťou výbavy každého utečenca, Aj oni predsa majú právo na spojenie so svetom,  Problém však nastáva vtedy, keď po príchode do Európy chcú využívať internet a telefonovať. Potrebujú sa dostať k domácim sim kartám. „Pomoc“ prišla hneď ako bolo jasné, že utečenecká vlna nadobudne nevídané rozmery. V r. 2015 dostala len Viedenská arcidiecéza od mnohých operátorov 50 000 dobíjacích sim kariet. Zdarma, ako humanitárne gesto. Následne sa zvýšila cena za dobitie kreditu v priemere o 50%. Humanita má tiež svoje hranice.

4.

No „najväčšiu radosť“ mám z pôsobenia slniečkárskych neziskoviek.

Nezisková organizácia je právnická osoba, ktorá poskytuje všeobecne prospešné služby za vopred určených a pre všetkých užívateľov rovnakých podmienok, a ktorej zisk sa nesmie použiť v prospech zakladateľov, členov orgánov, ani jej zamestnancov, ale sa musí použiť v celom rozsahu na zabezpečenie všeobecne prospešných služieb (Wikipédia).

Považoval som za potrebné citovať definíciu, aby som demonštroval zvrátenosť ich fungovania . S rozpočtom na úrovni väčšieho mesta pôsobia ako dobre organizovaná prevádzačská organizácia bez akejkoľvek možnosti trestného stíhania. Personálne sú zabezpečené množstvom právnikov, sociálnych a  terénnych pracovníkov a akože dobrovoľníkov, ktorí pracujú bez nároku na odmenu. Či ? Ťažko povedať, veď konšpirujú ako tajné služby a preniknúť k nim je naozaj veľmi ťažké. Stoja pri azylantovi na úrade, keď si žiada dávky, hystericky sa hádžu na policajtov, keď tí dostali rozkaz k deportáciám či zlikvidovaniu nelegálnych táborov imigrantov. So slzami v očiach bránia aj vrahov a násilníkov a žiadajú nás o pochopenie kultúrnych rozdielov, ktoré sú za to všetko zodpovedné. Správajú sa ako novodobí reformátori, ktorí  oponentov obviňujú z xenofóbie a rasizmu, prípadne posielajú svoje komandá ľavicových extrémistov.

Kladiem si otázku, ako vníma priemerný utečenec tento chaos. Čokoľvek si o nich môžeme myslieť, zabúdame na jedno. Po generácie boli vychovávaní v disciplíne a v rešpekte k zákonom. Iným, ako sú tie naše, ale zato prísnejším. Mnohí len s údivom pozorujú naše prejavy demokracie a pohŕdajú nami. Je prirodzené, že si budú tvoriť vlastný svet, podobný tomu, ktorý mali doma.

 

Kto zastaví Matoviča?

04.04.2020

1. 4. – Výnimočný stav, vypnúť Slovensko, všetci dodržiavať, vojenská disciplína, vojenské zásobovanie, aby nikto netrpel a každý mal dostatok stravy a základných životných potrieb. Potom by to vyzeralo tak, ako vyzeralo Slovensko predtým. 2. 4. – Novinári napísali, že som hovoril niekde o vojenskom zásobovaní, ale nič také som nehovoril. Iba som hovoril, [...]

Čo ukončí našu korona súdržnosť?

26.03.2020

Krízová komunikácia súčasnej vlády v dohľadnej dobe spôsobí, že množstvo Slovákov si bude musieť položiť hamletovskú otázku:byť či nebyť?“ K tej nás dovedie tá najobyčajnejšia emócia – STRACH. Strach je emócia, ktorá sa v nás ozve vtedy, keď sa nachádzame v nebezpečenstve. A práve v takej situácii sa teraz nachádzame. Strach z nakazenia, choroby či [...]

Čo nám ešte môžete vziať?

25.03.2020

Jednoducho si treba priznať, že ťaháme za ten kratší koniec. Napriek tomu, že sme vo väčšine, úzka skupina ľudí má také postavenie a moc, že proti nej nemáme šancu . Rozdiely medzi totalitou a demokraciou sa neustále stierajú a my ako ovce v stáde len poslušne počúvame príkazy. 30 rokov určujú smerovanie štátu a teda aj nás – občanov – podvodníci. [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

hermes

„Človek zhromaždil všetku múdrosť svojich predchodcov a pozrite sa, aký je hlúpy!“ Marcus Tullius Cicero

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 148591x
Priemerná čítanosť článkov: 4370x

Autor blogu

Kategórie