Všetci stoja po krk v sračk. ch, ale smrdia rovnako

23. októbra 2018, hermes, Nezaradené

Andrej Kiska nás obohatil správou tajnej služby, v ktorej sa hovorí o desaťročnom prepojení talianskej mafie, slovenskej vrcholnej politiky a výkonnej moci v podobe polície a prokuratúry.

Ak by to aj bola pravda, prečo prezident cítil potrebu práve teraz znovu oživiť už vychladnutý prípad, ktorý skoro položil vládu? 

SIS dodala prezidentovi dokument, v ktorom opísala prepojenie talianskej mafie so slovenskými politikmi a funkcionármi polície a prokuratúry.

Ak by to aj bola pravda, prečo naša tajná služba roky nekonala a uspokojila sa len s konštatovaním, že všetky potrebné informácie odovzdala v zmysle dohodnutých postupov a pravidiel? 

„Novinári“ z Denníka N informovali, že Peter Tóth pre Mariána Kočnera sledoval piatich novinárov, vrátane Kuciaka. Mal z toho významný finančný prospech a ako utajený svedok momentálne spolupracuje na objasnení Kuciakovej vraždy.

Ak by to aj bola pravda, ako je možné, že práve Denník N má monopol na tajné informácie, ktoré by mal obsahovať trestný spis?

Peter Tóth, bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS, mal pre Kočnera rok a pol sledovať vybranú skupinku slovenských novinárov. Zo sledovania mal vypracovávať analýzy a vyhotovovať videá a fotografie.

Ak by to aj bola pravda, prečo bývalý vysokopostavený dôstôjník SIS a v súčasnosti uznávaný novinár a spisovateľ s obrovským množstvom informácií a kontaktov z prostredia služieb i podsvetia, sa nechá najať ako nejaký začiatočník na odsledovanie v podstate bezvýznamných osôb?

Richard Sulík nepopiera, že s Mariánom Kočnerom ho dlhé roky spájal kamarátsky vzťah. Občas si spolu zašli na obed, občas prišiel Richard k Mariánovi na raňajky. Ich rozhovory však mali vraj len všeobecný charakter. Teraz však Richard prišiel na to, že bol obeťou Mariánovych hier.

Ak by to aj bola pravda, prečo ……………………………………………………………….?

 

Koľko špiny sa ešte odhalí a koľkí stoja po krk v sračk.ch?