Od soboty bude každý deň piatok trinásteho

20. marca 2020, hermes, Nezaradené

Od soboty bude každý deň piatok trinásteho. Ľudová tvorivosť na tragickú tému dala o sebe počuť po včerajšom vystúpení budúceho premiéra Matoviča. Zrejme každý, ktorý ho včera na Jojke sledoval  pochopil, že dobre už bolo a nastáva nová doba v histórii Slovenska.

S maximálnou mierou tolerancie a s privretím oboch očí by sme ešte vedelí pochopiť, že niekto ako Matovič zabudol na termín svojho vystúpenia v televízii či aký deň je práve v ten deň. Veď koaličné rokovania a Korona vírus.

Jeho nekonzistentné a nekompetenté vyjadrenia však vzbudzujú v ľuďoch oprávnené obavy ba až paniku. Ak niekto ako budúci premiér povie, že do školy sa pôjde až potom, keď klesne počet nakazených na 1-2 denne, alebo že ako jedno z opatrení vidí podporu záhradkárov (ktorých je vraj na Slovensku 100 000), môže sa zdať, že všetko, čo sa doteraz na Slovensku urobil v boji proti Korona vírusu, bolo zbytočné.

Matovič sa včera prejavil ako hovorca „rady múdrych“. Tak charakterizoval skupinu ľudí, ktorá má prijímať rozhodnutia. Zabudol, že on bude premiér, že on musí prijímať rozhodnutia a tá tzv. rada múdrych mu má dávať len odporúčania.

Už len jeden deň a každý deň bude piatok trinásteho.