Čo nám ešte môžete vziať?

25. marca 2020, hermes, Nezaradené

Jednoducho si treba priznať, že ťaháme za ten kratší koniec. Napriek tomu, že sme vo väčšine, úzka skupina ľudí má také postavenie a moc, že proti nej nemáme šancu . Rozdiely medzi totalitou a demokraciou sa neustále stierajú a my ako ovce v stáde len poslušne počúvame príkazy.

30 rokov určujú smerovanie štátu a teda aj nás – občanov –  podvodníci. Silné slová a preto prosím o prepáčenie tých, ktorých sa slovo podvodník netýka.

Mečiar, Lexa, Slota, Dzurinda, Kaník, Mikloš, Fico, Kaliňák a nakoniec náš súčasný štvorlístok – Kolár, Kiska, Matovič a Sulík.

Ospravedlňujem sa zároveň podvodníkom, na ktorých som zabudol a neuviedol ich. Každý z nás by zrejme vedel do tohto stručného zoznamu doplniť ďalšie mená, ktoré sa zapísali do špinavej histórie Slovenskej republiky a de facto každý mnou uvedený má maslo na hlave. Dokonca viackrát ukázané a potvrdené.

Už ste nám doteraz zobrali dosť. Od životných istôt, morálky, ilúzií, práce a peňazí. Nahradili ste to fikciou, že voľby môžu všetko zmeniť a k moci sa dostanú len tí najlepší a najčestnejší.

To však nie je pravda, aj keď to tak vyzerá. Len došlo k výmene podvodníkov a ovce sa medzi sebou chvíľu hádali.

Teraz však stojíme pred novou situáciou. Vďaka Korone ste nám zobrali našu slobodu. V podstate sme sa stali väzňami vo vlastných domovoch. Síce dobrovoľne ale predsa. Sme samozrejme ochotní počúvať radu múdrych i toho najmúdrejšieho a disciplinovane a bez reptania sa vzdať tohto nášho práva.

Účel svätí prostriedky a my chceme chrániť starších a chorých.

To vám však nestačí. Vy nás chcete sledovať, odpočúvať a čítať naše správy. Chcete vedieť ako rozmýšľame a čo si myslíme. Chcete nám zobrať naše súkromie.

Účel svätí prostriedky a vy nechcete, aby sa vírus šíril ďalej.

Chvályhodné, ale prečo vám nestačí len lokalizovať našu polohu?!

Vy vidíte, že máme málo peňazí a naše finančné rezervy sa stále viac a viac míňajú. Našu budúcnosť nám maľujete v čiernych farbách a my vám všetko veríme. Čakáte, že sa uskromníme a nám ani nič iné neostáva. Dúfame však, že pôjdete príklad a aspoň trošku si znížite platy. Vy –  ministri, poslanci, primátori –  vy všetci, ktorí si žijete nad pomery.

Účel sväti prostriedky a to zrejme nespravíte.

Je lepšie priškrtiť ovce ako oslabiť vlka.

Čo sa však stane, keď nám zoberiete všetko?!