Založ si blog

Zúfalá snaha o neúspech.

Neviem inak pomenovať konanie kandidátov na župana v boji proti súčasnému najväčšiemu triednemu nepriateľovi. Kým ONI sa spájajú a v prelude vyššieho princípu odhadzujú vlastné politické ambície, ON  hádže puk na ľad. Nemožné je zrazu reálne a v záujme boja proti novodobým predstaviteľom slovenského neonacizmu sa na čele s prezidentom vytvorila bojová koaličná päsť. Ale ON ju ignoruje. Zmobilizovali sa všetky zložky štátu vrátane najšpeciálnejšej policajnej jednotky boja proti extrémizmu aby ON bol porazený. Ale ON si ide svojou cestou a drzo si tieto snahy nevšíma. Tisíckrát opakovaná mantra, ON je fašista a spojme sa, aby naše Slovensko nebolo „hnedé“, akosi vybledla. Nedokáže už ľudí osloviť a rozhýbať ich k činom.

Možno aj preto, že kampaň je nevýrazná ako chuť tofu. Alebo preto, že kandidát  SAS je z SAS, ktorá sa pred voľbami utajene stretávala s NÍM?

Prezident dnes vyhlásil , že zlo sa šíri v zelených tričkách. Od začiatku roka bolo začatých 130 trestných stíhaní vo veciach extrémizmu. Učiteľom odhalia korene extrémizmu. Kotleba dal deťom dotáciu s nacistickou symbolikou. Toto je realita dnešného zápasu s extrémistami  o vymazanie štatistickej odchýlky pred voľbami v ich neprospech.

Ale, psi štekajú a karavána ide ďalej. Taktika a stratégia sa zrejme míňa účinkom. Pre stromy nevidíme les a teda ani tých 210000 Slovákov, ktori LSNS minulý rok volili. Pravda, pán prezident ich nemá rád a sklamali ho. Aj pána Klusa, ktorý by im to právo voliť najradšej zrušil. Ale oni tu sú a majú volebné právo a vyzerá to tak, že ho chcú  aj využiť. Zdá sa však, že to  nie sú žiadne bezduché a tupé ovce. Veď podľa povolebnej štúdie viac ako 54% voličov LSNS deklarovalo stredoškolské vzdelanie s maturitou a 20% dokonca vysokoškolské. Napriek tomu, že problém je pomenovaný, nevieme nájsť jeho riešenie. Možno by bolo načase vymeniť „bojovníkov“ alebo aspoň ich neschopných poradcov. Zísť z hradu či parlamentu do ulíc a osobne sa zapojiť s vyhrnutými rukávmi do kampane. Viem, že je zima a občas prší, ale veľkohubé  vyhlásenia a rôzne memorandá nefungujú. Hlavne ak za nimi stoja ľudia, ktorých morálny kredit je spochybnený. Myslím si, že dozrel čas na inovatívne riešenia. Máme ich v podstate pod nosom.

Ak môžu deti v Bratislave a v Košiciach demonštrovať proti korupcii, Gorile, Kaliňákovi atď, nemohli by ich práve teraz  presunúť do Banskej Bystrice či Nitry, zaplatiť im kofolu a tatranky a dať im nový cieľ? OĽANO si len domaľuje na tričká vhodné slogany , rozšíri  agendu o boj proti  ĽSNS, zmobilizuje svoju kohortu a na Donovaloch môže útočiť na Fica ,Baštrnáka a Kotlebu. Nové, svieže a aktuálne. A kde sú tí nebojácni aktivisti, ktorí v auguste strhli z Pamätníka padlých vojakov v Košiciach „komunistické symboly“? Fašizmus vari nie je dobrá téma? Prečo som ich nevidel na Kotlebových mítingoch, ako sa hrdinsky hádžu na chlapcov v zelených tričkách a lejú na nich litre hnedej farby?

Keď sme už pri tej zelenej farbe na tričkách. Zelená je predsa tradičnou farbou islamu. Všetci sa  pamätáme  na hrdinskú obranu 50 slaboduchých s vypadanými vlasmi v Bratislave na Hlavnej stanici proti islamskej invázii reprezentovanej „nebezpečnou“ arabskou rodinou s kočíkom. Ale čo keď je všetko inak. Čo keď sa naši bojovníci za boha a národ priatelia v „dobrej viere“ s pravými moslimami? Nie tu, na Slovensku. Božechráň. Ale Rakúsko je neďaleko a sú tam dosť často. Mohlo by to narušiť ich imidž? Zmenilo by to pohľad na protiislamský blok resp zastúpenie LSNS v ňom? To neviem. Len hľadám riešenia.

Kto zastaví Matoviča?

04.04.2020

1. 4. – Výnimočný stav, vypnúť Slovensko, všetci dodržiavať, vojenská disciplína, vojenské zásobovanie, aby nikto netrpel a každý mal dostatok stravy a základných životných potrieb. Potom by to vyzeralo tak, ako vyzeralo Slovensko predtým. 2. 4. – Novinári napísali, že som hovoril niekde o vojenskom zásobovaní, ale nič také som nehovoril. Iba som hovoril, [...]

Čo ukončí našu korona súdržnosť?

26.03.2020

Krízová komunikácia súčasnej vlády v dohľadnej dobe spôsobí, že množstvo Slovákov si bude musieť položiť hamletovskú otázku:byť či nebyť?“ K tej nás dovedie tá najobyčajnejšia emócia – STRACH. Strach je emócia, ktorá sa v nás ozve vtedy, keď sa nachádzame v nebezpečenstve. A práve v takej situácii sa teraz nachádzame. Strach z nakazenia, choroby či [...]

Čo nám ešte môžete vziať?

25.03.2020

Jednoducho si treba priznať, že ťaháme za ten kratší koniec. Napriek tomu, že sme vo väčšine, úzka skupina ľudí má také postavenie a moc, že proti nej nemáme šancu . Rozdiely medzi totalitou a demokraciou sa neustále stierajú a my ako ovce v stáde len poslušne počúvame príkazy. 30 rokov určujú smerovanie štátu a teda aj nás – občanov – podvodníci. [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

hermes

„Človek zhromaždil všetku múdrosť svojich predchodcov a pozrite sa, aký je hlúpy!“ Marcus Tullius Cicero

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 148597x
Priemerná čítanosť článkov: 4371x

Autor blogu

Kategórie