Založ si blog

Čo nám ešte môžete vziať?

Jednoducho si treba priznať, že ťaháme za ten kratší koniec. Napriek tomu, že sme vo väčšine, úzka skupina ľudí má také postavenie a moc, že proti nej nemáme šancu . Rozdiely medzi totalitou a demokraciou sa neustále stierajú a my ako ovce v stáde len poslušne počúvame príkazy.

30 rokov určujú smerovanie štátu a teda aj nás – občanov –  podvodníci. Silné slová a preto prosím o prepáčenie tých, ktorých sa slovo podvodník netýka.

Mečiar, Lexa, Slota, Dzurinda, Kaník, Mikloš, Fico, Kaliňák a nakoniec náš súčasný štvorlístok – Kolár, Kiska, Matovič a Sulík.

Ospravedlňujem sa zároveň podvodníkom, na ktorých som zabudol a neuviedol ich. Každý z nás by zrejme vedel do tohto stručného zoznamu doplniť ďalšie mená, ktoré sa zapísali do špinavej histórie Slovenskej republiky a de facto každý mnou uvedený má maslo na hlave. Dokonca viackrát ukázané a potvrdené.

Už ste nám doteraz zobrali dosť. Od životných istôt, morálky, ilúzií, práce a peňazí. Nahradili ste to fikciou, že voľby môžu všetko zmeniť a k moci sa dostanú len tí najlepší a najčestnejší.

To však nie je pravda, aj keď to tak vyzerá. Len došlo k výmene podvodníkov a ovce sa medzi sebou chvíľu hádali.

Teraz však stojíme pred novou situáciou. Vďaka Korone ste nám zobrali našu slobodu. V podstate sme sa stali väzňami vo vlastných domovoch. Síce dobrovoľne ale predsa. Sme samozrejme ochotní počúvať radu múdrych i toho najmúdrejšieho a disciplinovane a bez reptania sa vzdať tohto nášho práva.

Účel svätí prostriedky a my chceme chrániť starších a chorých.

To vám však nestačí. Vy nás chcete sledovať, odpočúvať a čítať naše správy. Chcete vedieť ako rozmýšľame a čo si myslíme. Chcete nám zobrať naše súkromie.

Účel svätí prostriedky a vy nechcete, aby sa vírus šíril ďalej.

Chvályhodné, ale prečo vám nestačí len lokalizovať našu polohu?!

Vy vidíte, že máme málo peňazí a naše finančné rezervy sa stále viac a viac míňajú. Našu budúcnosť nám maľujete v čiernych farbách a my vám všetko veríme. Čakáte, že sa uskromníme a nám ani nič iné neostáva. Dúfame však, že pôjdete príklad a aspoň trošku si znížite platy. Vy –  ministri, poslanci, primátori –  vy všetci, ktorí si žijete nad pomery.

Účel sväti prostriedky a to zrejme nespravíte.

Je lepšie priškrtiť ovce ako oslabiť vlka.

Čo sa však stane, keď nám zoberiete všetko?!

 

Kto zastaví Matoviča?

04.04.2020

1. 4. – Výnimočný stav, vypnúť Slovensko, všetci dodržiavať, vojenská disciplína, vojenské zásobovanie, aby nikto netrpel a každý mal dostatok stravy a základných životných potrieb. Potom by to vyzeralo tak, ako vyzeralo Slovensko predtým. 2. 4. – Novinári napísali, že som hovoril niekde o vojenskom zásobovaní, ale nič také som nehovoril. Iba som hovoril, [...]

Čo ukončí našu korona súdržnosť?

26.03.2020

Krízová komunikácia súčasnej vlády v dohľadnej dobe spôsobí, že množstvo Slovákov si bude musieť položiť hamletovskú otázku:byť či nebyť?“ K tej nás dovedie tá najobyčajnejšia emócia – STRACH. Strach je emócia, ktorá sa v nás ozve vtedy, keď sa nachádzame v nebezpečenstve. A práve v takej situácii sa teraz nachádzame. Strach z nakazenia, choroby či [...]

Naozaj Pellegrini zlyhal, alebo sa len Matovič aj slamky chytá? ?

23.03.2020

Naozaj Pellegrini zlyhal, alebo sa len Matovič aj slamky chytá? Vývoj Corona krízy v Rakúsku Prvá správa o Corone sa v Rakúsku objavila 24.1.2020 vďaka turistke z Nemecka, ktorá bola po návrate z dovolenky v lyžiarskom stredisku Kühtai v Tirolsku pozitívne testovaná. 25. februára 2020 boli prvýkrát hlásené dve pozitívne testované osoby v Innsbrucku. Boli to dvaja 24-roční [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

hermes

„Človek zhromaždil všetku múdrosť svojich predchodcov a pozrite sa, aký je hlúpy!“ Marcus Tullius Cicero

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 148531x
Priemerná čítanosť článkov: 4369x

Autor blogu

Kategórie