Založ si blog

Čo ukončí našu korona súdržnosť?

Krízová komunikácia súčasnej vlády v dohľadnej dobe spôsobí, že množstvo Slovákov si bude musieť položiť hamletovskú otázku:byť či nebyť?“ K tej nás dovedie tá najobyčajnejšia emócia – STRACH.

Strach je emócia, ktorá sa v nás ozve vtedy, keď sa nachádzame v nebezpečenstve. 

A práve v takej situácii sa teraz nachádzame. Strach z nakazenia, choroby či smrti vďaka KORONE sa nás drží viac ako mesiac. Je živený informáciami o náraste chorých a mŕtvych z celého sveta. Pod vplyvom strachu z KORONY reagujeme submisívne a disciplinovane. Podriaďujeme sa autoritám v čele štátu, znášame karanténu či striktné opatrenia. Šijeme rúška, učíme sa s deťmi, pracujeme z domu alebo nepracujeme vôbec. V tomto momente by mali prísť upokojujúce a povzbudzujúce slová z vlády. No nič také sa nestalo. Krízový managment zaspal. Možno nefunguje alebo tí, ktorí by sa mali ním zaoberať, to jednoducho nevedia. „Kilečko“ na pomoc podnikateľom, zákon o špehovaní či rozširovanie zákazov náš strach neutlmí.

Informácia o tom, že 30% rodín sa nachádza na hranici existenčného minima nie je pre nás nič nové, ak sme súčasťou tejto skupiny. A ak nie, uvažujeme o tom, či sa k nej časom pridáme.

A vďaka tomu sme našli nový typ STRACHU. Strach o naše deti, o našich blízkych, o naše rodiny.

Lebo bez práce, bez príjmu a teda bez peňazí, nebudeme schopní sa o nich postarať. Ak tento stav bude pretrvávať, naše priority sa prudko zmenia. Prestane nás zaujímať šitie rúšok, či počty mŕtvych a nakazených v Europe. Začneme sa pozerať vláde na prsty a pýtať sa Sulíka či Matoviča, aký je záchranný plán. Čo robíte preto, aby sme s rodinami prežili. A tiež budeme hľadať príklady inde. Ako sa o svojich ľudí starajú iné štáty, či ako sa uskromňujú naši poslanci a ministri.

Určite nás neupokoja slová Beblavého k znižovaniu poslaneckých platov, že podľa jeho názoru ide o vec, ktorá odčerpáva pozornosť od toho zásadného – riešenia koronakrízy, kde každý premrhaný deň znamená obrovské škody.„Preto chcem upozorniť všetkých, čo to riešia, že platy ústavným činiteľom klesnú automaticky o 15% od 1. januára budúceho roku a to vďaka ustanoveniu, ktoré som presadil spolu so Sulíkom. No ale je ešte stále marec a do januára je ďaleko. 

A nepridá nám k spokojnosti ani vyjadrenia Ivana Mikloša o tom, že sme zarábali až príliš veľa na to, čo sme doteraz robili. Nech sa už k týmto problémov vyjadruje ktokoľvek, problém ostáva – čo budeme robiť, keď zásoby a finančná rezerva skončí.

Práve v tomto momente by mal nastúpiť zdatný psychológ či psychiater z Matovičovho krízového štábu a presvedčivo s nami komunikovať. Prípadne sa pokúsil to naučiť Matoviča. A hneď po ňom by mal mať prejav niekto z vlády, ktorý by jednoznačne povedal:“My vás v tom nenecháme a pomôžeme vám i vašim rodinám.“ Zdanlivo jednoduché riešenie, ktoré uplatňujú vlády všade navôkol. Lebo vedia, že teraz sa „láme chlieb“ a ľudia sa ocitajú na hranici trpezlivosti.

Pretože po STRACHU nasleduje HNEV. A ten nikto nechce.

Kto zastaví Matoviča?

04.04.2020

1. 4. – Výnimočný stav, vypnúť Slovensko, všetci dodržiavať, vojenská disciplína, vojenské zásobovanie, aby nikto netrpel a každý mal dostatok stravy a základných životných potrieb. Potom by to vyzeralo tak, ako vyzeralo Slovensko predtým. 2. 4. – Novinári napísali, že som hovoril niekde o vojenskom zásobovaní, ale nič také som nehovoril. Iba som hovoril, [...]

Čo nám ešte môžete vziať?

25.03.2020

Jednoducho si treba priznať, že ťaháme za ten kratší koniec. Napriek tomu, že sme vo väčšine, úzka skupina ľudí má také postavenie a moc, že proti nej nemáme šancu . Rozdiely medzi totalitou a demokraciou sa neustále stierajú a my ako ovce v stáde len poslušne počúvame príkazy. 30 rokov určujú smerovanie štátu a teda aj nás – občanov – podvodníci. [...]

Naozaj Pellegrini zlyhal, alebo sa len Matovič aj slamky chytá? ?

23.03.2020

Naozaj Pellegrini zlyhal, alebo sa len Matovič aj slamky chytá? Vývoj Corona krízy v Rakúsku Prvá správa o Corone sa v Rakúsku objavila 24.1.2020 vďaka turistke z Nemecka, ktorá bola po návrate z dovolenky v lyžiarskom stredisku Kühtai v Tirolsku pozitívne testovaná. 25. februára 2020 boli prvýkrát hlásené dve pozitívne testované osoby v Innsbrucku. Boli to dvaja 24-roční [...]

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

izrael, gaza, rafah

Izrael podniká útoky v Rafahu niekoľko hodín po tom, ako Hamas akceptoval návrh na prímerie

07.05.2024 06:50

Izraelské letectvo podniklo údery na viac ako 50 miest spojených s Hamasom a jemu blízkym organizáciám.

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Hrad Likava, Likavka, Ružomberok

Najväčší hrad na Liptove opravia za milióny eur. Pre návštevníkov chystajú novinky

07.05.2024 06:00

Stredovekej pamiatke „odklepli“ veľký balík peňazí. Pribudnú tam nové priestory aj moderné prvky.

hermes

„Človek zhromaždil všetku múdrosť svojich predchodcov a pozrite sa, aký je hlúpy!“ Marcus Tullius Cicero

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 148784x
Priemerná čítanosť článkov: 4376x

Autor blogu

Kategórie